Perbezaan Harga Coway Secara Outright dan Sewa Beli

Terdapat tiga kaedah pembelian yang ditawarkan Coway bagi membolehkan anda mendapat air bersih. Cara beli Coway yang dimaksudkan ialah 

  • belian outright, 
  • ansuran dengan kad kredit dan 
  • sewa beli (rental). 

Ada perbezaan bagi belian tunai dan sewa beli. 

Pertamanya ialah jumlah keseluruhan yang dibayar selama 5 tahun. Untuk sewa beli, pengguna perlu membayar RM125 untuk penapis air Villaem. Maka untuk 60 bulan, pengguna membayar RM7,700 untuk waranti, servis dan penukaran filter percuma selama 60 bulan tersebut. 

Minima sewaan ialah 36 bulan dan selepas 60 bulan, mesin akan jadi hakmilik customer. 

Berbeza dengan belian tunai, pengguna membayar RM3,800 untuk penapis air Coway dengan waranti untuk 1 tahun. Untuk tahun berikutnya, pengguna wajib melanggan Coway Service Membership dengan harga RM680 setiap tahun. Jumlah bagi 4 tahun servis ialah RM2,720. Maka jumlah bayaran penuh bagi kaedah tunai ialah RM6,520. 

Perbezaan Coway Outright dan Sewa Beli. 

Untuk perbezaan harian, pelanggan akan membayar RM4.20 sehari untuk sewa beli dan RM3.20 sehari untuk belian cash selama 5 tahun. 

Bukankah itu lebih jimat daripada membeli air mineral setiap hari dari kedai?

Dari segi servis dan penukaran filter, pengguna yang membuat akan mendapat servis setiap 2 bulan dan 6 bulan untuk penukaran filter. 

Pilihan di tangan anda. Untuk pembelian, sila hubungi saya atau SMS “COWAY VILLAEM” ke 0176236508. Saya akan hubungi anda untuk butiran lanjut.

Leave a Reply