Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo – En Faidil

Sebagai pengguna, saya akan memilih yang terbaik untuk diri saya dan keluarga. Saya telah spend banyak masa untuk survey jenama penapis air yang ada di pasaran. Mesti survey, untuk make sure yang pelaburan saya berbaloi.

Saya dapati, banyak info yang dikongsi itu berat sebelah kerana tidak dibuat oleh pihak ketiga. Jadi saya buat research sendiri, dan decide memilih Coway kerana faktor berikut.

1. Sistem Tapisan Air

Perbezaan Coway dan Cuckoo

Seperti diterangkan dalam blog ejen Coway, Coway ada 3 jenis tapisan: Nano, RO dan Alkali Ion. Saya berminat dengan RO sebab tapisan paling halus. Saya faham yang mineral boleh diambil daripada buah dan sayur.

2. Saiz Tangki Air

Saya pilih Villaem sebab tangki besar iaitu 11 liter. Kalau nak dibandingkan dengan model lain, kapasiti sangat kecil untuk saya dan keluarga.

3. Sijil Halal dan WQA

Pada saya ini sangat penting kerana pilih penapis air, sama macam pilih TV. Nak teknologi terkini. Perlu cari yang betul teliti dan pentingkan hak pengguna macam saya.

4. Harga Paling Murah

Orang rumah saya mintak untuk beli Neo sebab dia cakap cuma RM95 sebulan. Jenama lain RM100 ke atas kalau nak dapat saiz tangki yang lebih kurang besar. Tapi, saya tetap pilih Villaem sebab teknologi yang canggih dan tangki yang besar.

Itu saya komen saya. Semoga maju jaya Adam 🙂

* Kiriman En Faidil Puchong, pelanggan Coway. Untuk mendapatkan penjelasan lanjut tentang produk Coway, sila call atau whatsapp 0176236508 sekarang.

This Post Has One Comment

Leave a Reply