5 Tips Membeli Penapis Air untuk Rumah

 

En Adam, saya baru berkahwin dan akan masuk rumah baru minggu depan. Boleh En Adam cadangkan saya apa ciri-ciri penapis air yang perlu ada untuk penapis air yang baik? Tq ye.

Soalan di atas sering saya terima, berkenaan dengan penapis air apa yang sesuai untuk rumah baharu mereka. Berikut adalah 5 tips yang boleh dijadikan panduan untuk Puan Erny dan pasangan.

5 Tips Membeli Penapis Air untuk Rumah

  1. Jenama yang dikenali. Membeli jenama yang dikenali boleh mengelakkan anda menyesal di kemudian hari. Jenama yang terkenal akan menjamin produk yang anda beli adalah berkualiti. Jadi tak ada pakai sebulan penapis air pecah 🙂
  2. Gunakan sistem penapisan Reverse Osmosis (RO). Sistem tapisan RO adalah yang terbaik kerana menggunakan penapis 0.0001 micron. Segala bakteria dan virus akan disingkirkan bagi menjamin kebersihan air.
  3. Fungsi air sejuk dan panas. Lagi banyak suhu air lagi memudahkan kerja rumah Puan Erny. Antara suhu air yang tersedia bagi penapis air dalam pasaran ialah dua suhu— sejuk dan panas; atau empat suhu — sejuk, panas, suam dan ambient dan banyak lagi.
  4. Mempunyai tangki simpanan air yang besar. Membeli penapis air yang tidak mempunyai tangki juga sangat leceh. Air yang ditapis perlu ditadah sebelum diminum/masak.
  5. After sales servis yang berjadual. Penapis air yang terbaik mestilah diservis mengikut jadual. Tidak servis penapis air boleh menjejaskan keberkesanan penapis air untuk mengekalkan kebersihan air.

Jadi kenapa perlu beli Penapis Air Coway?

  1. Syarikat Coway ditubuhkan sejak 1989 dan memasuki pasaran Malaysia pada tahun 2006. Coway juga mempunyai kumpulan R&D sendiri yang fokus kepada teknologi penapisan air. Jadi tidak hairanlah teknologi Coway adalah terbaik dalam industri penapisan air di dunia
  2. Sistem RO bersaiz 0.0001 micron yang digunakan Coway mampu menyingkirkan virus dan bakteria berbanding penapis lain yang menggunakan Nano Filter (NF) yang bersaiz 0.01 micron.
  3. Coway Villaem menawarkan 4 suhu air — sejuk, panas, suam dan ambient. Semua suhu air ini akan memudahkan kerja dapur, membancuh susu untuk bayi atau buat Milo panas 🙂
  4. Coway Villaem menawarkan tangki sebesar 11.5 liter dan Coway Core 21.1 liter air, cukup untuk pejabat atau sekolah.
  5. Semua pelanggan Coway akan menerima servis sanitasi percuma setiap 2 bulan dan penukaran penapis percuma setiap 6 bulan. Anda tak perlu pening lagi untuk telefon technician untuk servis.

Penapis air Coway telah bantu 100,000 rakyat Malaysia untuk memudahkan kerja dapur. Ayuh ber-Coway, hubungi saya Adam Roslan di talian 0176236508 untuk maklumat lanjut.

 

Leave a Reply